mostek se sochou sv. Jana Křtitele a sv. Zachariáše

Mostek přes řeku Mandavu stojí na severní straně průjezdní komunikace, v severozápadní části Horního Jindřichova, který zde nepozorovaně, plynulou zástavbou, přechází do města Rumburka. Most má vypuklou mostovku nesenou dvěmi oblouky sklenutými na střední pilíř, který na obou stranách (návodní i povodní) je zakončen špicí. Tyto špice jsou nahoře zakončeny mohutnými nad hrotem špice zakulacenými pískovcovými kvádry na nichž jsou osazeny podstavce se sochami - na návodní (západní) straně sv. Jana Křtitele, na povodní (východní) sv. Zachariáše. Pilíř a oblouky jsou vyzděny z pískovcových kvádrů, cvikly mezi oblouky a pískovcovými kvádry (lemujícími mostovku) jsou z lomového zdiva. Na kvádry lemující mostovku je osazeno jednoduché novodobé ocelové zábradlí svařené z trubek (sloupky) a pásů (vodorovné součásti).