kostel sv. Jiljí s dvěma kaplemi

Areál tvoří vlastní objekt kostela (st. p. 1), kaple sv. Jana Nepomuckého a kaple (márnice) členě vlevo od kostela (oboje st. p. 1) a zbytky ohradní zdi, která v minulosti obklopovala hřbitov (st.p. 1 a poz. parc. 8/2) - není předmětem ochrany. Kostel stojí na mírném svahu, který je na východní straně areálu vyrovnán opěrnou zdí (za kaplemi) asi metr vysokou. Na ploše okolo hřbitova (poz. parc. 8/2) se nacházejí : psedogotická socha Krista, pomník s klečícím andělem (před kostelem) a litinový kříž (vedle kaple sv. Jana Nepomuckého) - ani jeden z těchto objektů není chráněný. Předmětem ochrany je budova kostela, kaple sv. Jana Nepomuckého a kaple vlevo od kostela, vše na pozemku st. parcely č. 1, s pozemkem st. parcely č. 1 v k. ú. Chvalkovice.