občanská záložna

Patrový nárožní dům s neorenesanční fasádou stojí na severní straně Husova náměstí. Budova zhruba obdélného půdorysu je komponována do řadové zástavby, ale v současné době stojí osamoceně (proluka na východní straně vznikla po požáru a demolici v 80. letech 20. století; nezastavěný pozemek na severní straně je upraven jako parčík). Dům kryje dvakrát zalomená sedlová střecha zakrytá z jihu a západu vysokou atikovou zdí se soustavou volutových štítů. Uliční fasády jsou bohatě zdobeny neorenesančním dekorem. Přízemí lemuje bosáž, patro je zdobeno kombinací režných cihel a pravoúhlých edikul. Nároží je v patře zvýrazněno pilastry s korintskými hlavicemi, podpírajícími zvýšené volutové štíty na atice. Severní a dvorní fasáda jsou pouze v přízemí zdobeny rustikou, horní část je hladce omítaná. Okna v přízemí mají půlkruhové záklenky a okna v patře jsou obdélná. Vertikální okna na schodiště jsou novodobě zazděna luxfery. Hlavní vstup v jižním průčelí rámuje dvojice toskánských sloupů, vynášejících balkon v patře. Předmětem ochrany je budova čp. 70 a k tomu náležející pozemek. Na ploše památky se nachází nechráněná garáž a oplocení s branou.