Malotova vila

Areál tvoří vila se zahradou a terasami, schody, zabudované lavičky a plot s podezdívkou. Vila je postavena podle projektu architekta Vladimíra Karfíka na rozlehlém pozemku se zahradou, ovocným sadem na okraji lesa, jenž cípem přesahuje do zahrady. Samostatně stojící dům je umístěn v horní části svažitého terénu, suterén se otevírá na západ do zahrady a západní průčelí je tudíž třípodlažní. Vstupní východní průčelí má dvě nadzemní podlaží. Vila sestává kompozičně z průniků dvou základních a dále bohatě členěných hmot – většího jižního křídla, určeného původně pro bydlení rodiny a menšího severního křídla s garážemi, bytem šoféra a pokoji personálu. Obě křídla jsou ukončena sedlovou střechou s valbami. Zahradnímu průčelí dominuje motiv půlkruhového rizalitu, bohatě proskleného, v suterénu sloužícímu rekreaci, v přízemní jídelně a v patře je ukončen jako půlkruhová terasa. Hlavní – východní průčelí je obráceno do ulice, se vstupem z rozlehlé zahradní terasy s terénními schodišti. K jihu vybíhá původně krytá terasa s venkovním krbem, dnes obestavěná, ukončená v patře jako odkrytá terasa. Hrany hlavní hmoty domu jsou z jihu skosené s okny v obou podlažích. Architekt cíleně pracuje se světlem – množství oken a balkónových dveří propojuje interiér se zahradou a přivádí světlo až do nitra domu. Křídlo pro personál je doplněno dvojicí precizně komponovaných vikýřů. Výraznou roli v kompozici vily hrají komíny umístěné v osách průčelí. Přízemí vily je obytné, uprostřed se vstupní halou s mramorovými obklady a štukovou výzdobou, hale dominuje monumentální zatočené schodiště ze dřeva, inspirované organickými liniemi. Z haly je v přízemí přístupná knihovna s množstvím vestavěného nábytku a posuvnými dveřmi do obývacího pokoje s mramorovým krbem a dále do prostorné jídelny prosvětlené obloukem rizalitu. Z haly je dále přístupná šatna a WC, kuchyň je přístupná přes přípravnu a ze vstupu pro služebnictvo. V patře vily jsou umístěny ložnice s koupelnami. Suterén obsahuje mimo hospodářských provozů i místnost pro rekreaci, z níž lze balkónovými dveřmi vyjít na zahradu. Před zahradním průčelím vily je rozlehlá travnatá louka přístupná z terasy. Terénní rozdíly zahrady jsou překlenuty pohodlnými schodišti s podestami. Před vyhlídkovým místem v zahradě je pozemek terasovitě uzpůsoben a ukončen ovocným sadem. U vstupu do obydlí je svahovitý terén upraven jako alpinum s terasovými květinovými záhony.