biskupství

Palác v řadové zástavbě čtyřkřídlý s nádvořím a zahradou na jižní straně, dvoupatrovým hlavním křídlem s devítiosým, symetricky komponovaným hlavním průčelím. V přízemí uprostřed je vstup v portálu, provázeném dvěma ionskými sloupky, nesoucími úseky bohatě odstupňovaného kládí. V pozadí po stranách jsou ploché ionské pilastry. Nad kladím římsa, jejíž profilace souhlasí s profilací římsy kordonové. Uprostřed v přibližně lichoběžném, segmentem ukončeném poli rozeklaného tympanonu je socha Panny Marie s anděly po stranách. Na vrcholu půlkruhového záklenku vystupuje kartuš s oválným erbem. Přízemí je členěno pásovou rustikou, okna mají profilované šambrány a vysoké, zdvojené klenáky, lícující nahoře s kordonovou římsou. Okna v patře mají šambrány téhož typu, v parapetech jsou lehce zvlněné soklíky, nad okny se střídají římsy trojúhelné a segmentově vzduté. V polích pod nimi jsou akantové a vavřínové věnce. Střední okno je rámováno svěšenými girlandami nad pilastry, pod nimiž je dvojice andělů, sedících na rozeklaném tympanonu portálu. Tyto pilastry nesou úseky kládí, na němž spočívají konzoly pod malou balustrádou v parapetu středního okna druhého patra. Mezi konzolkami je reliéf andílků v oblacích. Okna druhého patra jsou nižší, jednodušší. Nad středním oknem je reliéfní lastura a po stranách, nad sudými okny v obdélných polích akantový reliéf. Hlavní římsa je bohatě profilovaná, nad středem průčelí segmentově vzdutá. Trojúhelný tympanon je zdoben reliefem sv.Ducha v podobě holubice. Po stranách jsou dva vikýřky se segmentovými římsami. Střecha je mansardová, s hřebenem rovnoběžným s průčelím. Postranní fasáda je opět dvoupatrová, okna ve všech podlažích mají ploché šambrány, rámované lištou s oušky a kapkami.