katovna

Bývalá katovna je situovaná v SV části města v linii původního opevnění, v prostoru mezi oběma vodními příkopy. Přízemní dům postavený na obdélném půdorysu je krytý sedlovou střechou ukončenou polovalbami. Střecha s drážkovými taškami je na obou stranách přesazená a podepřená vysunutými stropní trámy. Hladké fasády zdobené jednoduchými lizénovými rámci s konkávně vykrojenými rohy člení dvoukřídlá okna dělená do kříže a osazená v mělké špaletě (delší strany), respektive v líci (západní průčelí). Dvorní vstupní fasáda je tříosá s původním osově umístěným vstupem obklopeným oknem a nově prolomenými dveřmi. Osově umístěný vstup má svlakové dveře s diagonálně vyskládanými prkny osazené v dřevěné zárubni, nově prolomené dveře mají historizující podobu. Západní štítové průčelí charakterizuje zakřivená obvodová zeď. Směrem do dvora rovinu střechy prolamuje trojice novodobých pultových vikýřů. Na JV jsou k původnímu domu přisazené nižší novější přístavby s rovnou, respektive se stanovou střechou. Předmětem ochrany je dům čp. 264 (bývalá katovna) a příslušný pozemek.