Základní umělecká škola Josefa Labitzkého

Hudební školství v Bečově nad Teplou má dlouhou tradici. Hudební škola byla založena roku 1887 a svou samostatnou budovu dostala roku 1901, která měla 10 menších učeben pro nástrojovou výuku, koncertní sál a zkušebnu pro orchestr. V roce 1913 byly v jedné ze tříd instalovány varhany a zřízeno dokonce varhanní oddělení. Budova hudební školy je patrová samostatně stojící stavba, hlavním šířkovým průčelím orientovaná do ulice. Stojí na obdélném půdoryse s mírně předstupujícími rizalitem do ulice a hlubším schodišťovým rizalitem orientovaným do dvora. Hlavní průčelí budovy je pravidelné sedmiosé s tím, že tři střední osy jsou zasazeny do mírně předstupujícího rizalitu. Ve střední ose je v přízemí hlavní vstup do objektu. Vstupní dveře jsou původní, dvoukřídlé a kazetové, v horní části s proskleným světlíkem. Střední osa je zakončena ve 3.NP vikýřem s půlkruhovým záklenkem. Okenní otvory jsou obdélné, v rizalitu jsou zakončené půlkruhovým záklenkem, jinak mají přímý překlad. Okenní výplně jsou původní – dvojité, dvoukřídlé, členěné do tvaru písmene T. Fasáda je pojednána střídmě v historizujícím tvarosloví. V 1. NP je pásová rustika, zvýrazněná na nároží průčelí a rizalitu bosáží a nad okenními otvory klenáky. V patře je fasáda hladká zdobená opět nárožní bosáží, šambránami kolem okenních otvorů a nadokenními římsami. Střecha je valbová, nad rizalitem mansardová krytá falcovaným plechem.