residence kapitulního vikáře

Jednopatrový řadový městský dům o šesti osách. Střecha sedlová s hloubkově orientovaným hřebenem – hlavní průčelí se štítem, vzadu valba. Hlavní průčelí (1988 nové omítky – kopie původní fasády). V přízemí uprostřed vstupní kamenný portál půlkruhově zaklenutý s mohutným dvojitým klenákem na vrcholu. Po krajích ploché ionské pilastry. Ve cviklech portálu štukové akantové rozvilinové ornamenty. Okna v přízemí, dvě nalevo a dvě napravo mají ploché šambrány s lištou a vysoké dvojité klenáky. Profilovaná kordonová římsa nad portálem segmentově vzedmutá. Přízemí pokryto rustikou. V 1. patře okna sdružena do 3 dvojic. Střední dvojice na velice mělce vystupujícím rizalitu. Okna lemována profilovanými šambránami. Profilované parapetní římsy, u střední dvojice průběžná na šíři rizalitu. Štukové parapetní výplně. Suprafenestry ukončené římsou – u krajních oken fronton, u střední dvojice segmentově vzduté. Mohutná profilovaná hlavní římsa. Štít sedí na nízké pilastry členěné atice. Střední pole mírně předstupuje na něm dvě okna se suprafenestrami. Pole ukončeno mohutnou profilovanou římsou, nad ní vysoký trojúhelníkový tympanon. Křídla dvojitě konkávně prohnutá s lem. oválnými nikami. Zadní fasáda jednodušší – ploché šambrány, profilované římsy. Okna novodobě konstruována. Originální výplňová vrata s nadsvětlíkem. Krytina Cu plech. Barevnost nepůvodní, ve dvou odstínech zelené