kanovnický dům

Jednopatrový řadový pětiosý městský dům. Střecha sedlová s hloubkově orientovaným hřebenem. Při uličním průčelí štít, vzadu valba. Hlavní průčelí – V přízemí uprostřed kamenný portál, dveřní otvor půleliptický záklenek s vrcholovým klenákem, ve cviklech diamantový dekor, portál ukončen protrženým frontonem s akanty rámovanou kartuší uprostřed. Okna přízemí mají ploché šambrány s lištou. Plocha fasády v přízemí pokryta rustikou. Profilovaná kordonová římsa. Okna v patrech (střední ve velmi mělkém rizalitu) lemována plochými šambránami s ušima. Suprafenestra – obrazce s akantovými motivy, ukončena profil. římsou střídavě segmentově a trojúhelníkově zprohýbané. Střední okna rámovaná svěšenými girlandami. Profilovaná hlavní římsa. Štít sedí na nízké atice členěné pilastry. Střední pole s jedním oknem rámované plochými pilastry. Segmentový tympanon. Křídla volutová. Krytina: Cu plech. Barevnost novodobá, ve dvou odstínech okru. Okna a vrata do dvora nepůvodní, dvorní fasáda sjednocena se sousedním čp.51, odstraněna dělící zeď mezi dvorky. Vstupní vrata z ulice barokní originál.