domek řidiče

Domek řidiče je situovaný v severovýchodním koutě areálu, u hlavní vjezdové brány, v mírně svažitém terénu. Spolu se sousedním mladším objektem bývalé garáže je postaven ve stejném stylu. Je to přízemní částečně podsklepená zděná hladce omítnutá stavba s obytným podkrovím v mansardové střeše, kryté plechovými tzv. frankfurtskými taškami, postavená na obdélném půdorysu. Fasády objektu byly řešeny symetricky tak, aby dvě protilehlá průčelí měla obdobné nebo shodné architektonické členění. Vodorovně jsou členěny soklem (vyzděným z hrubě opracovaných znělcových kvádrů) a úplným profilovaným kladím, jehož římsa je římsou korunní. Svislé členění se omezuje na pásově bosované lizény na nárožích, i na nárožích rizalitů. Okna jsou segmentová dvojitá čtyřkřídlá šestitabulková dovnitř otvíravá osazená ve špaletách s profilovanými šambránami (s hlavními klenáky) vyrůstajícími z jednoduše profilovaných podokenních říms. V šambránách jsou zachovány závěsy po dvoukřídlých dřevěných ven otvíravých okenicích. Okna v přízemí chrání kované mříže dvou typů, novější se svislými pruty kruhového průřezu a starší novobarokní mříže se zvlněným rastrem tyčoviny. Rámy oken jsou natřeny zeleně, křídla bíle. Hlavní východní uliční podélné průčelí je trojosé, střední osu tvoří mělký rizalit se štítem (s oknem) s volutovými křídly zakončený trojúhelným tympanonem. Severní boční dnes vstupní průčelí bylo původně dvouosé, rozdělené je uprostřed další lizénou. Mezi tuto lizénu a okno v 1. ose (které je bez šambrány a podokenní římsy) byly dodatečně umístěny pravé ven otvíravé novodobé dveře v ocelové zárubni osazené do líce fasády. V mansardě střechy jsou dva sedlové vikýře s volutovými křidélky zakončené okřídlenými neúplnými segmentovými frontony, v nich ve špaletách osazená okna jsou dvojitá dvoukřídlá dvoutabulková dovnitř otvíravá s jednoduchou šambránou s nevýraznou nadokenní římsou. Západní zadní podélné průčelí má ve středu mělký rizalit se štítem jako v hlavním průčelí, též v každém podlaží s oknem. V poli severně od rizalitu má na jižní straně dvojici malých okének s pásovými úzkými šambránami a v poli jižně od rizalitu má též na jižní straně novodobé dvoukřídlé dveře osazené v hlubokém zděném ostění bez šambrány. Jižní boční průčelí je dvouosé s jedním novějším jednoduchým pultovým vikýřem v mansardě střechy. Okno vikýře je trojdílné dvojité trojkřídlé šestitabulkové dovnitř otvíravé osazené ve špaletě s úzkou pásovou šambránou rostoucí z jednoduché podokenní římsy. Interiér domku je dvoudílný s řadou dodatečně vestavěných příček. Jižní díl tvoří prostor bývalé garáže, do kterého byla po jejím zrušení vestavěna koupelna. Severní díl je rozdělený na čtyři menší místnosti a do jeho severozápadního nároží je vloženo schodiště do podkroví, schodiště do suterénu se nachází při východní obvodové stěně.