oplocení se vstupní branou

Hlavní vstupní brána do areálu vily Jindřicha Schichta s částí původního oplocení se nachází na severním konci východního okraje parku, kde navazuje na severovýchodní nároží domku pro řidiče a odděluje hlavní příjezdovou cestu k vile od ulice Čajkovského. Bránu vymezují dva zděné pilíře se zakulacenými dovnitř odsazenými nárožími, které člení pásová bosáž. Horní krycí deska je výrazně předsazená a její hrany mají profil horní poloviny oblounu. Původní kovaná mřížová vrata chránící vjezd se nedochovala, místo ní jsou osazená novodobá ocelová dvoukřídlá vrata. Na oba pilíře brány navazuje úsek původního litinového oplocení, které na jižní straně dosahuje od brány až k severovýchodnímu nároží domku pro řidiče, severní část oplocení dosahuje od brány na severovýchodní nároží pozemku areálu, kde stojí třetí pilíř. Nýtovaný plot je tvořený svislými čtyřbokými pruty spojenými nahoře, dole a asi v jedné třetině výšky dvojící horizontálních pásků. Nad horním páskem jsou konce tyčí ozdobené bodcem ve tvaru listu – napodobují tak kopí. V horních dvou třetinách (vymezených horizontálními pásky) jsou mezery mezi pruty ozdobeny nahoře a dole výkovky ve tvaru písmene „C“, jehož konce jsou stočeny do voluty. Dolní třetina oplocení je vyplněná pletivem. Ostatní rozsáhlé oplocení celého parku je již novodobé. Je tvořeno dvěma vodorovnými ocelovými tenkostěnnými profily tvaru obráceného “U” spojenými se svislými prostrčenými a přivařenými ocelovými pruty kruhového průřezu. Tento plot je nesen železobetonovými sloupky, nahoře do čtvrtkruhu dovnitř parku zatočenými. Místy má tento plot, asi původní, podezdívku z režného lomového zdiva opatřenou na koruně betonovou deskou.