jižní parter s opěrnou zdí a schodištěm

Rozsáhlý parter bývalé francouzské zahrady se nachází před jižním průčelím vily a je přístupný z terasy před ní, dvouramenným schodištěm. Pater má obdélný půdorys, jehož délka ve směru sever – jih je zhruba dvojnásobná oproti šířce ve směru západ – východ. Na severu je parter vymezen výše zmíněnou terasou s dvouramenným schodištěm, na ostatních stranách vysokou opěrnou zdí, která vyrovnává prudce se svažující terén. Východní a jižní část opěrné zdi je navíc v nároží zpevněná mohutným opěrákem. K severnímu konci východní opěrné zdi je přistavěno schodiště, které spojuje parter s příjezdovou cestou. Opěrná zeď a zeď schodiště jsou z režného kamenného zdiva z hrubě opracovaných znělcových kvádrů nestejných rozměrů. Koruny opěrných zdí a zdi schodiště jsou opatřeny balustrádovým zábradlím z kuželek čtvercového průřezu. Balustráda je rozdělena pilíři na poměrně krátké úseky. Prvky balustrády jsou odlitky z betonu.