terasy se dvěma schodišti

Svažitý terén, ve kterém je vila postavená, vyrovnává mohutná terasa, která ji obklopuje ze tří stran – severní, východní a jižní. Terasu doplňují dvě schodiště, dvouramenné na jihu – do parteru bývalé francouzské zahrady a na východní straně schodiště (ze dvou na sebe kolmých ramen) k přístupové cestě a přes ní do parku. Terasa je na jižní straně, mezi rameny jižního schodiště, konvexně prohnutá, ve své jižní a východní části je dutá a tyto sklepní prostory jsou přístupné z interiéru vily. Zdi terasy a schodišť jsou z režného kamenného zdiva z hrubě opracovaných znělcových kvádrů nestejných rozměrů. A jejich koruny jsou opatřeny balustrádovým zábradlím z kuželek čtvercového průřezu. Balustráda je rozdělena pilířky na poměrně krátké úseky, přičemž úseky nad zaoblenými nárožími zdí jsou také plné. Prvky balustrády jsou odlitky z betonu. Podlaha terasy má dnes tzv. benátskou mramorovou dlažbu ze čtvercových dlaždic na střih kladených. Dvůr vily, který je také součástí terasy, je vyasfaltován.