přírodní park s opěrnými zídkami a schodišti

Pozemek náležející k vile byl koncipován jako rozlehlý přírodní (anglický) park, kterým několika zatáčkami stoupá od hlavní brány k vile dnes asfaltová hlavní příjezdová cesta pro automobily. Cesta za hlavní branou (která stojí na severním konci východního okraje parku) se velkým obloukem (kolem domku pro řidiče a bývalé garáže) stáčí k jihu, či až k jihovýchodu, téměř až k oplocení na východní straně parku, kde se obrací k jihozápadu. Tyto pozvolné oblouky jsou na západní straně chráněny opěrnou zídkou. Poté, co cesta vystoupá téměř až k jižnímu oplocení parku, se opět velkým obloukem obrací téměř do protisměru – k severu (oblouk je na jihozápadní straně chráněn opěrnou zídkou) pokračuje zde podél východní opěrné zdi jižního parteru až téměř k severnímu oplocení parku, aby se zde stočila k západu a vyústila na plochu před severní stranou dvora vily. V centrální části parku se nachází větší travnatá plocha doplněná posezením s vyhlídkou na hrad Střekov a řeku Labe. Samotná vila je umístěná v nejvyšší části pozemku, aby byl zajištěn optimální výhled z oken, teras a balkonů do atraktivního okolí. Velkoryse založená přírodně krajinářská část původně kontrastovala se zahradnicky pojatým přísně pravidelným jižním parterem, čímž byla odstupňována důležitost a náročnost zahradního prostoru. Z doprovodné drobné architektury se dochovala soustava opěrných zídek s torzy původních schodišť, která jsou dnes skoro zcela zarostlá břečťanem. Nejlépe zachováno zůstalo schodiště vedoucí od vily k vyhlídce na hrad Střekov, které následně pokračovalo až dolů k hlavní vstupní bráně. Opěrné zídky a zídky schodišť jsou režné, vyzděné z hrubě opracovaných znělcových kvádrů, jejich koruny jsou kryty betonovými deskami. Z dochovaného původního sortimentu dřevin lze uvést (mimo již zmíněný břečťan) vzrostlé exempláře borovice černé, smrku pichlavého, keřové i stromové formy tisu červeného, zeravu západního žlutolistého, vícekmenný exemplář javoru dlanitoklanného (který pochází již z doby založení) a dále buk lesní červenolistý, trnovník bílý, šácholan Soulangeův, platan javorolistý a torzo kmene s částí koruny jírovce červeného, které se nachází na nádvoří před severním průčelím vily.