fara

Areál fary čp. 11 tvoří kromě vlastní farní budovy ještě zahrada a ohradní zeď s branou. Objekt fary je k místní komunikaci situován kratší stranou (svou delší stranou je ke komunikaci orientována hospodářská budova, stojící východně od fary čp. 1 - tato hospodářská budova však není kulturní památkou). Fara je budova obdélného půdorysu, situovaná v terénu. Výrazným prvkem poměrně jednoduchých fasád jsou vysoké opěráky na severní straně, ve vysoké valbové střeše, kryté taškami, jsou volská oka a vikýře. Zahrada se rozkládá jižně a západně od fary, situovaná je v terénu. Horní část je převážně zatravněná, je zde i několik ovocných stromů. V dolní úrovni zahrady jsou užitkové záhony. Na severní a východní straně vymezuje areál ohradní zeď, přerušená na východě jednoduchou bránou. Ohradní zeď je postavená ze smíšeného zdiva, zčásti omítnutá, zčásti bez omítky. Korunu zdiva kryjí cihly. Původně byly součástí areálu také dva chlévy, z nichž zbylo pouze torzo - a stodola, která již neexistuje vůbec. Tyto tři objekty byly zbořeny bez předchozího zrušení prohlášení za kulturní památku.