krucifix na podstavě

Celkem čtyřdílná socha zhotovená z materiálu místního pískovce spočívá na pískovcové desce, k níž vede pískovcový schod. Schůdek je zcela zarostlý v terénu. Deska má profilaci s jedním páskem, na čelní stěně desky je pásek zakončen rokajem. Spodní část sochy představuje malý kvádrový podstavec, vpředu předsazený a mírně konvexní. Na konvexní ploše reliéf sv. Antonína ležícího v jeskyni s anděly na oblaku. Reliéf špatně znatelný, poměr-ně zvětralý. Na čelně levé straně tohoto podstavce autentické vročení 1781. Podstavec zakon-čuje drobná římsička s profilem obrácené simy. Na podstavci je posazen pilíř půdorysně kopírující podstavec, mírně zúžený. Na čelní straně ve spodní části podstavce v rokajové kartuši zcela nečitelný nápis tesaný frakturou, zvětralý. Nad kartuší reliéf Tří mládenců v peci ohnivé. Nad reliéfem Tří mládenců je reliéf Božího beránka s křížem a kalichem, beránek sedí na oblaku, v pozadí kartuš znázorňující věčné světlo. Boční stěny pilíře zdobí výrazné voluty s růžovým květem. V úrovni beránka na bočních stěnách drobná římsička s květem, celý pilíř ukončuje římsa s profilem pásek, ob-loun, pásek. Na zadní stěně v rokajové kartuši nápis s chronogramem tesaný humanistickým písmem von VnD MarIa / zV ihren hat soLChe / statVen zerfertIgen Lassen / Ioseph rIngeL / In Wiesen. Na tomto podstavci posazen druhý pilíř s reliéfní výzdobou světců, užší, směrem nahoru se zužuje. U paty tohoto pilíře rokajová kartuš, v níž je zasazen ocelový držák pro lampu. Na čelní stěně téměř po celé výšce pilíře je reliéf Panny Marie, nad jejíž hlavou je výrazný rokaj přecházející v oblounovou římsu. Po stranách Panny Marie jsou menší reliéfy světců sv. Jana a sv. Máří Magdalény. Na bočních stěnách pilíře reliéfy světců se špatně znatelnými atributy. Na zadní straně tohoto pilíře reliéf dvou srdcí, jedno planoucí, jedno s křížem. Vrchní část sochy představuje kříž s Ukřižovaným. Kříž má dřík i ramena rovná, u paty je rozšířen podvalkem, na jehož čelní straně je reliéf lebky.