silniční most

Most betonový, základy žulové nebo žulou obložené. O třech obloucích, dva pilíře nábřežní, dva v řečišti. Oblouky mezi pilíři nesou vozovku na soustavě sloupků. Zábradlí betonové s železnou mřížkou. Nad pilíři zábradlí přerušeno dvojicemi pylonů s ozdobným pískovcovým zakončením. Na každém pilíři z protilehlých stran ozdobný štít. 1. pilíř od náměstí - oba štíty prázdné 2. pilíř - proti proudu český lev, po proudu vejcovitý útvar 3. pilíř - proti proudu vejcovitý útvar, po proudu český lev 4. pilíř na Zálabí - oba štíty prázdné Na spodku pylonů na pilířích v řečišti na protilehlých stranách plastický letopočet 1912. Chodníky upraveny, dvojité obrubníky. Most pokračuje nájezdy; na Zálabí je vyvedena betonová lávka na Ostrov. Předmětem ochrany je most včetně lávky na ostrov a JV tarasní zdi podél Starého Labe na příslušných pozemcích.