kostel evangelický

Orientovaný, samostatně stojící, urbanisticky umístěn v jižní části obce. Měkká omítka (dvou odstínů okrové barvy), kamenné zdivo v cihelném rastru, sokl, opěrné pilíře a architektonické články jsou pískovcové. Exteriéry: Západní (hlavní) průčelí: trojosé (střední osa v rizalitu předsazená předsíňka mezi dvěma pískovcovými opěrnými pilíři), vstupní klenutý portál. Nad portálem rozetové kružbové okno, nad ním (nad pískovcovou římsičkou) v ozdobném obloučkovém rámci klenuté okénko. Po stranách vstupu (rizalitu) a nad nimi jsou klenutá okna s pískovcovou podokenní římsou. V nárožích jsou postaveny kamenné opěrné pilíře. Pod korunní římsou zubořez. Věž: nad západním průčelím, na polygonálním půdorysu, střídá se vždy strana s drobným kruhovým okénkem a strana s dvojicemi sdružených neorománských okének (půlkruhové obloučky uprostřed s válcovými dříky). Věž s jehlancovou střechou. Jižní a severní průčelí: boky lodi pětiosé, jednotlivé osy odděleny opěrnými pilíři, tytéž i na nárožích, podokenní pískovcová římsa, zubořez nad každým vysokým zaklenutým oknem a pod střechou drobná kruhová větračka. Hlavní loď má z boku (jižního průčelí) pod prostřední 3. osou pravoúhlý vchod. Východní průčelí: závěr kostela polygonální, vůči lodi podstatně drobnější, šest zaklenutých oken stejných jako na lodi, oddělených opěrnými pilíři, s podokenní pískovcovou římsičkou, ozdobným zubořezem a kruhovými okénky pod korunní římsou. Střecha: na lodi a presbytáři sedlová, na věži jehlancová krytá měděným plechem.