boží muka

Boží muka se nacházejí přibližně 500m za obcí západním směrem na Nadslav při odbočce na Batín. Nízký hranolový sokl ( o rozměrech 50 x 40 a výšce 32 cm), jehož čelní strana nese zrcadlo s prolamovanými rohy s uvnitř vytesaným nápisem “A(nno) 1759“, je ukončen výrazně širší římsou jednoduchého profilu. Mírně předsazená zrcadla stejného tvaru jsou i na obou bočních stranách soklu. Na římse stojí vysoký pilíř (výška 165 cm) na přední a bočních stranách s mírně předsazenými čabrakami zakončenými vždy dvěma střapci v obou dolních rozích. Na přední straně pilíře v čabrace reliéf Panny Marie stojící na předsazeném volutovém soklíku. Panna Marie v pravém kontrapostu oděna v dlouhý bohatě řasený šat s rukama lomícíma při pravém boku a pohledem směřujícím vlevo vzhůru. Ve 4/5 celkové výšky pilíře menší krycí oblounová římsa. Pilíř je završený profilovanou mohutnější a širší korunní římsou, na které je v horní části vzdutá kaplice s volutovými příložkami a střapci po stranách. Uprostřed její čelní části reliéf ukřižovaného Krista v bederní roušce. Kristova hlava s trnovou korunou klesá k pravému rameni. Pod krucifixem lebka. Reliéf je v ozdobném orámování v horní části konvexním a s prolamovanými rohy. Kaplice vrcholí kamennou koulí.