socha sv. Floriána na podstavě

Pískovcový pilíř se sochou sv. Floriána je situován u hlavni komunikace v obci. Na nízkém soklu o rozměru 85 cm x 65 cm x 50 cm výšky, na čelní a zadní straně mírně konvexně vypouklém, je postaven mírně kónický podstavec, čelní strana konvexní s volutovými příložkami po stranách ve spodní a horní části. Podstavec završuje segmentově vzdutá římsa ve střední části, která je zdobena vytesanou mušli. Rozměry podstavce 65 cm x 45 cm x 145 cm výšky včetně římsy. Uprostřed čelní strany podstavce je reliéf zobrazující sv. Linharta, opata s berlou v levé ruce, mitrou na hlavě a zdviženou pravou rukou ohnutou v předloktí. Světec zobrazen v ozdobném liniovém orámování, v horní části s hřebínkovými a plaménkovými rokaji. Nad orámováním je vytesáno vročeni: A. D. 1767. Na nižším profilovaném malém soklu ukončeném přesahující parapetní deskou, s postranními volutovými příložkami po pravé a levé straně, stojí na plintu socha sv. Floriána. Světec zobrazen v oděvu římského vojáka, v kontrapostu, s pokrčenou levou nohou. Figura mírně esovitě prohnutá. Pravou rukou ulévá z vědra hořící dům u své pravé nohy, levou ruku má ohnutou v předloktí s praporcem, který je zakončen kovovým hrotem. Socha světce v životní velikosti, 175 cm vysoká. Materiálem světlý pískovec. Celková velikost pilíře se sochou sv. Floriána 4 m.