vila

Zděná omítaná stavba nepravidelného půdorysu s vnitřní schodišťovou halou, kryta polovalbovými střechami s raženou pálenou taškovou krytinou a zčásti plechem. Objekt obklopen zahradou s oplocením, tvořeném kamennými nárožními pilíři, mezi nimiž na kamenném soklu probíhá plot. Objekt je tvořen třemi křídly (rizality), vzájemně k sobě kolmo postavenými. Střední rizalit polygonální, nesoucí v patře terasu, ohraničenou kamenným zábradlím. vedle něj předsíň, podepřená v nároží pilířem, s hlavním vstupem s nadsvětlíkem. Pravý rizalit válcový s nástavbou (původně zimní zahrada). Před hlavním vstupem kamenné dvouramenné schodiště, před nímž je kamenný bazének se soškou puttiho, lejícího vodu. Naproti v zahradě antikizující alegorická socha ženy v kontrapostu pravé nohy, držící v levici květiny, a v pravé ruce věnec. Oděna ve splývavou antickou tuniku. Pískovcový sokl obíhá celý exteriér. Na fasádě střídány hladké omítky s nehlazenými, přední křídlo má omítku zbrázděnou vlnovkami. Fasády prolomeny obdélnými jednokřídlými okny. Na fasádách alegorické štukové reliéfy: na předním křídle: alegorická ženská postava Slávie vedle ní lev a za ní panorama Hradčan. Pod výjevem nápis 28. říjen 1918; stojící dívka, symbolizující lípu, nad ní šesticípá hvězda. Pod ní mezi okny medailon s reliéfem sedící dívky a pod ním alegorické postavy. Na boční straně středního křídla nápis čís. 486 a stylizované květy v kruzích. Na přístavbě vedle zimní zahrady reliéf se třemi dětskými figurami, držícími hrozny, symbolizující úrodu. V interiéru dochována schodišťová hala s dřevěným schodištěm do patra s reliéfní řezbou.