socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha i s podstavcem je dnes postavena na nízké betonové šestiboké desce, u hlavní silnice, po pravé straně směrem na Velkou Bukovinu. Podstavec je trojhranný, bez jakýchkoliv nápisů či vročení. Spodní část podstavce je trojboká jednoduchá, bez profilace. Vlastní dřík podstavce je dole profilovaný , tvořený střídáním zaoblené části bez reliéfů s vystupujícími pravoúhlými pilastříky se šňůrami střapců. Zakončen je bohatě profilovanou, značně přesahující římsou staženou do půloblounem zakončeného soklíku. Rozměry podstavce 160 x 105 x 105 cm. Vlastní socha je v životní velikosti, tedy cca160 cm vysoká. Sv. Jan je oděn v obvyklém kněžském rouše – kolem krku kolárek, přes roucho kožešinový plášť u krku na zapínání se střapci, vzadu límec, na hlavě biret. Levou rukou tiskne k srdci kříž s Kristem. Vousatá pohledná tvář shlíží na Ukřižovaného. Sama postava je v kontrapostu, horní část těla mírně nachýlená doprava. Po celém povrchu sochy i podstavce jsou zbytky polychromie.