krucifix na podstavě

Pilíř s kamenným křížem je umístěn čelně vpravo od kaple sv. Anny. Přístupové schodiště i vlastní krucifix byl v minulosti obklopen kamenným ohrazením, po kterém se zachovaly pouze čtyři kamenné sloupky po stranách schodiště a artefakty opracovaných pískovcových blouků nacházející se v blízkosti skulptury. Zachované sloupky jsou vysoké 90 cm jsou zakončené stanovou stříškou a opatřené otvory pro zasunutí dřevěných madel. Osm pískovcových schodů vedoucích ke krucifixu má zakončení shodné. Na kamenné základně je dvoustupňový sokl (o rozměrech 95 x 60 cm, výška 95 cm), na kterém je text:Seht her rlöste Manschkinder:/So stirbt die Unschuld für die Süder./Durch den Schmerz den du empfunden,/Mutter, bei des Sohnes Pein./Na?t die letzte meiner Stunder,/Last mich dir empfohlen sein! Dřík má na čelní straně niku s reliéfem Panny Marie a zdoben vegetativním dekorem, římsa je profilovaná dvoustupňová s kovovým držákem osazeným uprostřed. Ze zadní strany podstavce je dedikační nápis: Errichtet/von der Gemeinde Wilman/1869. Na dvoustupňovém nízkém soklíku s nápisem na čelní straně spodní části ve znění Es ist/vollbracht, je vztyčen kamenný kříž s ukřižovaným Kristem a se svislou nápisovou páskou INRI.