městský dům

Městský patrový dům byl vystavěn poč. 20. století na půdorysu přibližně tvaru obdélníku, štítovým průčelím orientován k severní straně, do náměstí TGM. Přízemí objektu s výkladci a dvěma postranními vstupy bylo nevhodně novodobě upraveno. První NP je tříosé, dělené lisenami, na střední ose jsou sdružená okna se segmentovou nadokenní římsou. Okna na postranních osách mají přímé nadokenní římsy. Nad postranními nadokenními římsami, okolo oken a ve všech polích v suprafenestře je štuková výzdoba. Liseny oddělující okna jsou zdobeny v horní části maskami a kanelurami. Pod okny jsou parapetní výplně se segmenty. Profilovaná korunová římsa je podepřena konzolami, nad ní je segmentový štítový nástavec zdobený po stranách dekorativními vázami na profilovaných soklících. Štít zdobí kvadrilování, terč a vpadlá pole s vegetabilní štukovou výzdobou. Štuková výzdoba objektu je doplněna ve třech plochách cihlovou rustikou. Fasáda je provedena v tónech okrové barvy, část štukové výzdoby je bílá, okna objektu v dřevěných rámech jsou dělena do kříže. V interiéru se zachovala štuková výzdoba chodby a původní dlažba, schodiště má litinové zábradlí. Výrazné uplatnění domu v zástavbě náměstí po jižní straně.