kříž

Krucifix stojící na soukromém pozemku je tvořen vlastním litinovým krucifixem, pískovcovým soklem a dvěma schodišťovými stupni. Litinový kříž je ozdoben vegetabilním prolamovaným ornamentem, na křížení nese nápis ,,INRI" a v jeho patě je reliéf modlícího se anděla. Sokl se skládá ze tří částí' Homí část tvoří profilovaná římsa, která je na čelní straně rozdělenana dvě konkávně prohnuté části zakončené proti sobě zavinutými volutami, nad tím leží berrínek Boží naknize se sedmi pečetěmi. Zaberánkem je podstavec v němžje osazen litinovy krucifix. Prostřední část stojí na desce zakončené po stranách dolů zatočenými volutami a na vypouklém čele je ozdobena rozetou mezi dvěma větvičkami. Dřík má na čelní, severní, straně edikulu s kompozitrrími polosloupy spirálovitě obtočenými vavřínem a s rozetamí na soklících. Kladí a základna edikuly je ozdobena vegetabilním omamentem. V edikule je reliéf modlící se P. Marie pod heraldickým pláštěm splyvajícím zknžecí koruny. Na východní straně dříku je v mělké půlkruhem zaklenuté a nahoře pentlí ozdobené nice reliéf sv Jana nepomuckého. Na straně západní je v obdobné nice reliéf sv. Alžběty Durynské. Dolní část, podstavec, je kolem horního okraje dosti bohatě profilována a na čelní straně máv Ležatém vavřínovém věnci přerušeném čtyřmi rozetkami nápís s datací: MARIA MATKo BoŽJ PŘIMLoWEC SE ZA NAS U GEŽJSSE SYNA SWEHO NYNJIWHODINUSMRTI NASSI AMEN 1857