socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Situováno na návrší po pravé straně hlavní komunikace Jičín - Jičíněves u odbočky na Kostelec, přibližně 500 m východně od této obce. Na hranolovém soklu (o rozměru 90 x 90 cm a 75 cm výšky) na všech stranách s vpadlými obdélnými plochami a v nich s mírně předsazenými zrcadly s vyříznutými rohy je umístěno odstupněné podnoží podstavce. Podstavec s volně umístěnými soškami a vlastní socha sv. Jana Nepomuckého chybí. Popis chybějících částí dle EL (zpracoval V. Blažek v září 2004). Štíhlý hranolový podstavec (s rozměry 45 x 45 cm a výškou 160 cm) po stranách ve spodní části s volutovými křídly je ukončen na vrcholu profilovanou, volutovou přesahující římsou. Podnožní čtvercová odstupněná deska pod figurou světce má tloušťku 40 cm. Sv. Jan Nepomucký v životní velikosti o výšce 170 cm, zobrazen v kontrapostu, hledí vzhůru k pravé ruce s uchopeným krucifixem (zápěstí ruky s krucifixem chybí), v levé ruce drží biret. Hlava prostovlasá, esovitě prohnutá figura v dynamickém ztvárnění. Bohatě řasený kanovnický oděv s almucí. Materiálem světlý pískovec. Celková velikost cca 4,7 m.