sousoší Kalvárie na podstavě

Sousoší Kalvárie se nachází uprostřed osady Hlinné, před objektem čp. 6 po levé straně ve směru na obec Svinná. Mezi vzrostlými lipami v travnaté ploše u odbočky z místní komunikace na rozvolněných kamenných stupních posazen kvádrový sokl o rozměru 90 x 60 x 45 cm výšky, na přední straně s konvexní příložkou a obvodovou rytou linkou. Sokl je v horní části ústupkový s výžlabky, který přechází do těla podstavce o výšce 112 cm a šíři 90 cm, po stranách s příložkami se zavíjenými volutami zdobenými květinami ve spodní a horní části. Ve spodní části podstavce na čelní straně v orámované paspartě šestiřádkový nápis v kapitále: TENTO / KŘIŽ JEST / WIZDWIŽEN / KE CTI A CHWA / LE BOŽI A S PO / MOCI BOŽI /. Po obvodu přední příložná deska zdobena perlovcem. Nad nápisovou deskou IHS, monogram Ježíše Krista (Iesus Hominum Salvator – Ježíš lidí Spasitel) nebo In hoc signo (v tomto znamení… zvítězíš – slova zjevená se znamením kříže císaři Konstantinovi před bitvou u Milvijského mostu). Zadní strana podstavce s nápisem v minuskulní fraktuře: Nakladem Girika / Plisstila dne 16. aprile / A 1799. / Římsa podstavce vzdutá o tloušťce 30 cm, přesahující, zdobená svislými vrypy, na ní pod křížem kvádrový soklík se zavíjenými rostlinnými ornamenty a závěsným festonem. Boky podstavce hladké. Pata krucifixu na průčelí s rozetou ve čtvercovém orámování, ramena krucifixu zakončena jetelovitými tvary, po obvodu krucifixu na čelní straně rytá linie, ve vrcholu svislého břevna kříže nápisová deska, titulus, IN/RI/ se subtilně ztvárněným mrtvým tělem ukřižovaného Krista, bederní rouška s cípem u pravého boku, hlava skloněná k pravému ramenu, na hlavě trnová koruna, kovová paprsčitá svatozář ve třech svazcích. Na římse po pravici Krista plintus s figurou Bolestné P. Marie, po levici Krista byla socha sv. Jana Evangelisty, odcizena však byla již v r. 1997 (figury o výšce 90 cm). Socha Bolestné P. Marie s mečem zabodnutým v srdci, zobrazena v kontrapostu, s rukama před tělem a paprsčitou kovovou svatozáří. Na římse uprostřed uchycena kovová lucerna na držáku. Materiál světlý zelenošedavý pískovec. Kovové atributy zkorodovány. Okolo Kalvárie kovové oplocení s drátěným pletivem uchyceným v rámech. Celková výška sochařské památky cca 400 cm.