nájemní dům

Třípodlažní pavlačový dům uzavírající dvůr nepravidelného obdélného tvaru téměř ze všech čtyř stran. Uliční průčelí je děvítiosé se segmentově klenutým průjezdem umístěným na osu a pravoúhlými dvoukřídlými okny, nad průjezdem sdruženými. Parter je členěn soklem, jehož součástí jsou patníky po stranách vjezdu, a pásovou bosáží, výkladce a vstupy do provozoven v parteru jsou novodobé. Profilovaná kordoná římsa opticky odděluje přízemí od druhého podlaží, jehož fasáda je prolomena pravoúhlými okny v olištované šambráně s ušima, členěna je profilovanými nadokenními římsami a v parapetech reliéfními deskami s vegetabilním motivem. Okna třetího podlaží mají olištovanou šambránu s ušima a průběžnou parapetní římsu ve tvaru zalamaovaného meandru. Korunní zubořezová římsa nese sedlovou střechu. Uliční křídlo je trojtraktové, přístupné točitým schodištěm v dvorní části domu. Zábradlí je litinové a má dřevěné madlo. Místnosti jsou plochostropé. Pavlačová křídla jsou dvoupodlažní (západní křídlo navazující na obytné křídlo) a třípodlažní (východní a jižní), jednotraktová, s pravoúhlými okny v líci fasády a s pravoúhlými dveřmi. Třípodlažní dvorní křídlo, které uzavírá východní stranu parcely, je přísupné otevřeným točitým schodištěm v polovině své délky. Schodiště je valeně zaklenuté s nikami. Pavlače mají kovové tyčové zábradlí a prkennou podlahu, vynášejí je kovové konzoly. Jižní pavlačový trakt je třípodlažní a přístupný otevřeným jednoramenným schodištěm v ose. Střechy pavlačových křídel jsou pultové. Jižní a západní dvorní křídlo je podsklepeno. Materiál: pálená cihla, omítka, krytina – keramická taška