městský dům - obchodní a činžovní

Výrazná nárožní budova, jejíž architektonické ztvárnění vyvolává představu lodě zakotvené na nároží obchodní ulice. Pro vyznění vizuálního dojmu, kterým tato funkcionalistická budova působí, je významné provedení balkonů, uplatnění prosklených stěn, přízemí s výkladci, které bylo řešeno pro obchodní účely, zaoblené nároží. Jedná se o významný architektonický počin plně dochovaný ve své původní podobě. Rozsáhlý nárožní objekt na půdorysu písmene E je situován čtyřpatrovou hmotou do ulice Palackého a nároží do Krámské, kde pokračuje nižší třípatrovou částí, ukončenou třetím křídlem do ulice Radniční. Čtyřpatrová část s plochou střechou, nižší část se strmou valbovou. Stavba se zděným pláštěm krytým drásanou omítkou okrové narůžovělé barvy, nosná konstrukce se železobetonovými sloupy a stropy. Nárožní čtyřpatrová část v 1. patře s prosklenou plochou výkladců, orámovanou ze všech stran subtilní deskou, přecházející i nad výkladci do boční ulice. Hlavní nároží zaoblené, což se opakuje i v balkonech a stříšce nad horním z nich. Nároží navíc zdůrazňuje i kovový vlajkový stožár s kruhovým terčem na horním konci s písmeny AG. Subtilní deska hlavní římsy nárožní části se při severozápadním nároží zalamuje do podoby subtilní stěny ,ukončené až v 1. patře. poslední patro nižší, na rozdíl od ostatních pater bez větracích křídel v dvoudílných oknech. Boční část do Krámské ulice mírně předstupující před nárožní část, s pásovými okny s větráky v horní části. V zadní části vstup s odstupněným oblým nárožím z narůžovělého vápence, v něm široká hladká dvoukřídlá dřevěná vrata a proskleným nadsvětlíkem. Nárožní část za vstupem bez výkladcového pásu, s krámkem s výlohou. Jižní průčelí trojosé, při jihovýchodním nároží s balkony v patrech se zasunutou vstupní stěnou s celoplošným dvoudílným oknem. Dvorní část s hladkými fasádami a vystupujícím tělesem schodiště s oblými nárožími do jižního ze dvou šachtovitých dvorků.