silniční most - mostek I, II, III

Stará Říšská cesta vedoucí z Karlových Var do Jáchymova přecházela jižně od Jáchymova, v blízkosti panského mlýna, přes potok kamenným mostem. Ještě před mlýnem, ale již mimo hlavní komunikaci, byl potok přemostěn dalšími dvěma kamennými mostky a poměrně hluboké koryto potoka bylo v okolí mostků oboustranně zpevněno kamennými opěrnými zdmi. Dnes vede hlavní příjezdová komunikace I/25 do Jáchymova východně od Jáchymovského potoka (Vaseřice) a potok překračuje jen vedlejší komunikace dále pokračující pod terasami lázeňského hotelu Radium – Palace jako ulice T.G.Masaryka. Levý břeh potoka sousedí v blízkosti mostků s převýšenou hlavní komunikací, na pravý břeh potoka navazuje zatravněná plocha, na části bylo nově vybudováno volné parkoviště. Mostky o jednom klenebním oblouku jsou šikmé, spodní stavba - protilehlé opěrné zdi jsou navzájem posunuté, těleso mostků je vyzděné z plochého lomového kamene (včetně provázání a spárování zdiva), parapetní zídky jsou ubourané a dosahují jen do výše komunikace.