poklona sv. Floriána

Hranolová stavba obdélného půdorysu s dvakrát odstupňovaným soklem, členěná v průčelí a na bočních stranách lisenovými rámy, v průčelí navíc s náznaky římsové hlavice. Poklona je završena průběžnou profilovanou korunní římsou, která nese stanovou střechu, ve vrcholu s dvojramenným křížem s jetelově zakončenými břevny. Průčelí je prolomeno hlubší segmentově zaklenutou nikou, v níž je olejomalba na plechu znázorňující sv. Floriána ve zbroji římského vojáka s praporcem v levé ruce, mlýnským kamen u levé nohy, s andělem po pravici, a lijícím s putýnky vodu na hořící budovu. Nika je uzavřena otvíravou jednokřídlou kovovou mřížkou s plochých pásků. Před nikou je klekátko ze dvou vrstev režných cihel. Materiál: pálená cihla, omítka, krytina keramická-bobrovka, malba na plechové desce