liniové opevnění - pěchotní srub R S-87 Průsek

Vlevo vybaven střílnou pro osazení minometu, dvojčetem těžkých kulometů a zvonem pro lehký kulomet, vpravo zbraní L1 a dvojčetem těžkých kulometů. na týlové straně střílny dvou lehkých kulometů po stranách vstupu. Před hlavními střílnami betonový tzv. diamantový příkop, nad střílnami šikmý přesah stropnice (krakorec). V levém příkopu ve spodní části mírně předstupuje stěna se střílnou pro minomet. Železobetonové stěny kryty hrubou nebarvenou omítkou, na stropnici travnatý koberec. Okraje střílen a dvě ocelolitinové střílny pro lehké kulomety doplněny při obnově. Dvoupodlažní železobetonový objekt se záhozem na kamenné rovnanině před čelní stěnou. Půdorysně nesymetrický s vystupující levou (severozápadní) kasematou. Konstrukčně příčný dvoutrakt. V pravé části zalomený vstup s mřížovými a pancéřovými dveřmi, chráněný střílnou proti směru vstupu, za ním střelecká místnost s východním apendixem krycí střílny hlavních zbraní. Ve střední části vstup do chodbové partie levého traktu, ke které z týlu přiléhá téměř čtvercová střelecká místnost. Z chodbové partie nejprve vpravo vstup do zvonu, za ním průlez do spodního podlaží a místnost skladu munice, v zadní části krycí střílna zbraní levé kasematy. Ve spodním podlaží kvůli osazení minometu je levá kasemata zapuštěna hlouběji, v pravé části pod kasematou filtrovna, Ve spodním podlaží ubytovací a skladové prostory včetně vrtané studny. Základ pro minomet doplněn při obnově.