kaple sv. Anny

Kaple sv. Anny stojí u místního hřbitova na návrší za obcí při průjezdní komunikaci. K drobné barokní kapličce byla přistavěna vyšší klasicistní loď s vysokou sedlovou střechou a hranolová věž s jehlancovou střechou završenou křížem. Při obnově kaple byl ponechán obnažený, kamenicky opracovaný pískovcový sokl, podél vnějšího líce základového zdiva byla instalovována nopová folie se štěrkovým zásypem, dešťová voda ze svodů je svedena do kanalizace. Na hřebeni střechy barokní kapličky, která tvoří závěr kostela, je sanktusník s jehlancovou střechou završenou opět křížem. Do kaple se vstupuje v podvěží, kamenné stupně jsou pískovcové, předložené. Pravoúhlý vchod je orámován klasicistním profilovaným pískovcovým portálem. Nad vstupem je ve štuku provedené vročení “L. P. 1902”. Vstupní dveře dvoukřídlé, dřevěné, s obdélnými průzory ukončenými segmenty ve spodní a hoření části, dveře zdobeny kazetami. Nad vročením ve štuku je kruhové okénko se skleněnou výplní, další kruhové osvětlovací průzory taktéž po stranách věže. Patro věže v průčelí se sdruženými obdélnými okny segmentově zakončenými, okna kryta dřevěnými žaluziemi. Korunová římsa je jednoduše profilovaná, fasáda stavby hladká. Závěr kostela má okna oválná, v lodi obdélná okna segmentově zaklenutá. Nároží věže, lodi římsy barevně zvýrazněny (ve světlém okru).