věžový vodojem

Věžovitá stavba kruhového půdorysu, zvedající se z nevysokého umělého pahorku, na jehož hraně je od města široké kamenné schodiště. Vodojem je postaven ze železobetonové konstrukce. Přízemní část je rozšířena prstencem ochozu, tvořeného hranolovýcmi sloupy a plochou střechou, která tvoří v patře terasu s hladkým plným zábradlím. Mezi sloupy zídka, s vysazeným vnějším žlabem. Terasa je na vnitřním obvodu kryta plochou kruhovou střechou, pod kterou je vnější plášť věže členěn masivními oblými pilíři. Nad stříškou pokračují pilíře mohutnými hranolovými polopilíři, které plynule přecházejí do horní rozšířené části. Vpadlé plochy člení tabulková okna ve třech úrovních. Věž je zakončena výrazně vyloženou římsou nesenou konzolami s fabiony navazujícími v šířce pilastrů a nízkou kopulovou střechou. Dvoje vstupní dveře (na straně k městu) jsou železné dvoukřídlé, natřené modrým nátěrem, prosklené, dodatečně z vnějška oplechované. Okna v přízemí a patře jsou dvojitá, velká, obdélného tvaru nastojato, členěná na 8 tabulí, s kovovými rámy natřenými modrou barvou a výplněmi z drátoskla. Okna vyšších pater jsou dělená na 4 nebo 8 tabulek. Střechy kryty měděným plechem.