vila

Podsklepená dvoupatrová vila obdélného půdorysu. Vysoký sokl je prolomen mírně segmentově završenými otvory do sklepních prostor, v cihlovém ostění. Průčelí do ulice je prolomeno 2+2 pravoúhlými okny a je plasticky zdobeno secesními geometrickými ornamenty. Průčelí je na osu zvýšeno o mansardu, krytou střechou s valbičkou. Fasáda mansardy je prolomena jedním oknem trojúhelníkově završeným a je zdobena plastickým secesním dekorem geometrických tvarů. Boční fasády vily jsou rovněž zdobeny, ale střídměji. Jedna je bez okenních os, protilehlá je členěna vystupující předsíní s pravoúhlým vchodem. Lichoběžníkový štít je prolomen menším pravoúhlým oknem. Průčelí do zahrady je asymetricky členěno 2 velkými a 2 menšími pravoúhlými okny a vchodem do sklepa. Na střeše dva nové vikýře. Sedlová střecha s valbičkami je nesena ozdobně vyřezávanými krokvemi. Zachována vnitřní schodiště, zábradlí, podlahy, okna i dveře s původním kováním. Materiál: kámen, cihla, dřevo, omítka, krytina – pálená taška, klempířské prvky měděné