komín s ochrannou zdí a památníkem obětem 2. světové války

Komín s kónickým válcovým dříkem o celkové výšce 22,1 m, horní část byla ve 40. letech 20. století uborána v souvislosti s úpravou na pozorovací věž, nahrazena válcovou pozorovatelnou s železobetonovým ochozem a kovovým zábradlím, krytou kuželovou střechou. Zdivo cihelné neomítané. Tloušťka zdiva u paty komína je 115 cm. Poslední patro sloužilo jako pozorovatelna, z něj se dalo vyjít na železobetonový ochoz. V obvodovém zdivu je vloženo několik pozorovacích průzorů se zasunovacími ocelovými krytkami (1 ve velíně, 4 v posledním patře) a větrací otvory. Na jihovýchodní straně zhruba 2 metry od komína probíhá omítaná cihelná zeď na zaobleném půdorysu, sledující půdorys komína. Zeď měla pravděpodobně za úkol chránit patu komína a vstup do pozorovatelny před případným poškozením od bomb. Na čelní straně zdi umístěn památník obětem 2. světové války s pamětní deskou, připomínající trojici italských zajatců zastřelených 26.4.1945.