socha Panny Marie na podstavě

Podstavec se sochou P. Marie s malým Ježíškem v náručí se nachází u ev. č. 6. Na soklu o rozměru 50 x 40 x 20 cm je umístěn podstavec kasulového tvaru, na jehož čelní straně je vytesán text, který je završen profilovanou, směrem vzhůru se rozšiřující římsou (výška podstavce s římsou je 130 cm). Na římse s plintem je v kontrapostu esovitě prohnutá figura P. Marie s malým Ježíškem v náručí, výška figury P. Marie v podživotní velikosti o výšce 145 cm. Hlava P. Marie skloněna k levému rameni, k malému Ježíškovi, kterého P. Marie přidržuje na předloktí pravé ruky. Světice je oděna do splývavého šatu s draperií. Text na podstavci 14 - ti řádkový psaný versálkami: HONORI / VENERAT / IONIQUE / SINE LABE / CONCEPTAE / VIRGINIS MARI / AE / EX VOTO / FIERI FECIT / IOANNES GEOR / GIUS CASPER / LANIO / EX QUALLICE (?) / 1766 /. (Volný překlad: K úctě a oslavě bez poskvrny počaté Panny Marie podle slibu nechal zhotovit Jan Jiří Kasper řezník z Chvalče (?). Materiálem světlý pískovec se zbytky (snad pozdější) polychromie.