hrad Kuncberk, archeologické stopy

Zalesněné návrší po V straně silnice na Podlužany, uměle upravené. Pahorek zhruba podoby šestiúhelníka s konkávními stranami a oblými hroty (šest bastionů) obklopený hlubokým příkopem a valem. Přístup od západu stoupající cestou na náspu. J od středu pahorku klenuté sklepy s valenou cihlovou klenbou, zčásti propadlé. S od středu hluboká studna (překryta betonovými překlady). Dále na S další sklepy. (Zdivo: opuka, cihly). Průměr pahorku přes 100 kroků (ve směru V - Z). Příkop respektující obvod pahorku, široký asi 40 kroků s příkrými svahy. Dno příkopu od vrchu pahorku má výškový rozdíl asi 6 až 8 m. V přikopu se na S a J drží voda. Příkop přerušen na Z náspem cesty, po její S straně vybíhá k silnici, t.j. k Z a přerušuje val. Val asi o 3 m nižší než pahorek. Na Z, na SV čtvrtině a na JZ má val o 1 m zvýšenou korunu, nad svahem příkopu. Z vnější strany se val zvedá pozvolna - přirozený svah. Celý areál porostlý listnatými stromy. Předmětem ochrany jsou pozemky vymezeného areálu.