dům

Obytný objekt usedlosti je otočen svou štítovou stranou k místní komunikaci. Jedná se o dřevěný patrový dům typické třídílné dispozice, komorovo-chlévního typu. V obou patrech obytné části je dům roubený. Hospodářská část domu je tvořena dvěma zděnými klenutými chlévy stavěnými ze smíšeného zdiva. Do prvního chléva se vstupuje z prostoru síně, do druhého je možný vstup zepředu z náspí. V patře nad chlévy se nacházejí roubené komory. Hlavní síň domu je zděná. V prostoru síně se také nachází původní černá kuchyně, která byla druhotně oddělena od vlastní síně přepážkou. Dodnes se zde dochovaly přikládací prostory do původní pece. Vstup na pavlač i do obytných místností v přední části domu vede po schodišti vnitřkem dispozice. V patře domu byla přední komora druhotně rozdělena na dvě obytné místnosti. Do tří komor nad chlévy se vstupovalo z pavlače. V roubených komorách se dochovaly povalové stropy. Střecha objektu sedlová, u předního štítu s malou polovalbou. Původní šindelová krytina byla po II. světové válce majiteli vyměněna za cementové tašky. Roubené patro obytné části domu je vynášeno vyřezávanými podstávkami podpírajícími záhlaví stropních trámů, které jsou na štítové straně kryty šindelovou stříškou. Hlavní obytná místnost domu byla pravděpodobně druhotně po roce 1850 zevnitř obezděna. Podlaha v místnosti je dřevěná, v místě původních kamen je položena dlažba. K hlavní obytné místnosti byl druhotně přistavěn roubený výměnek o 1 okenní ose, který byl kryt pultovou střechou. V roce 2006 již výměnek neexistuje. Hlavní vstup do domu chrání dřevěná veranda (beseda) se sedlovou střechou krytou taškami. Přední štítová stěna domu je v obou podlažích dvouosá, ukončena patrovou vyřezávanou lomenicí. Okna v přízemí jsou členěna příčníkem ve 2/3 výšky. V přízemí obytné části domu jsou okna dvojitá, dvoukřídlá, čtyřtabulková, ostění je obdélné, lehce profilované. Okna v prvním patře domu jsou osazena v líci, jednodílná, dvoukřídlá, čtyřtabulková, ostění bohatě profilované. Vstupní dveře domu se nedochovaly. Vnitřní dveře jsou obdélné, jednokřídlé, rámové. 2006: Dům se nachází v dezolátním stavu.