pomník padlých z 1. světové války

celkové architektonické řešení mírně svažitého prostranství, zahrnující půlkruhový prostor obehnaný žulovou zídkou, v jehož centru je postaven pomník ve formě architektonizovaného pylonu i další zídky s přístupovým schodištěm, vymezující „čestný“ nástupní prostor. Ústřední pomník tvoří na třech schodišťových stupních kvádrový podstavec s hrubě tesaným povrchem, dělený do 3 svislých polí, na němž stojí dvojice osmibokých sloupů s kónickými hlavicemi. Na sloupech spočívá kubisticky pojednané, plasticky prolamované kladí ukončené drobným zalomeným trojúhelným motivem štítu, do jehož vrcholu je vetknutý hranol. Kladí, tvořící motiv koruny, je na boční straně označeno reliéfním válečným letopočtem 1914 – 1918. Mezi sloupy je vložena obdélná žulová deska s černým leštěným středovým polem se jmény padlých. Zídky vymezující „čestný“ prostor strukturované podle významu. Nejvyšší, v pozadí pomníku je půdorysně půlkruhově tvarovaná s krátkými rovnými křídly. Po obvodu je tvořena režným zdivem z hrubě opracovaných kamenů, se dvěma oválnými okny, mezi nimiž je za zády pomníku mřížové pole z betonových hranolových tyčí. Svrchu je zídka propojena spojitou plochou z kamenných desek. Nástupní prostor lemují nízké zídky na půdorysu kruhových rozevírajících se segmentů, propojené stupňovitou nízkou linií kolem silnice. Součástí komponovaného prostoru je i nízké schodiště se symetrickými bočními rameny vedoucí na terásku před vlastním pylonem. Plocha vymezená zídkami je zatravněna, původní parková úprava se nedochovala, současná výsadba nerespektuje původní návrh s clonou zeleně v pozadí.