pilíř se sochou Anděla strážce a ohrazením

Na návsi umístěno barokní sousoší Archanděla Rafaela s malým Tobiáškem (Anděl Rafael a Tobiáš pomáhají pocestným v nouzi a drží nad nimi stráž, proto jsou nejčastěji zobrazováni jako poutníci s mošnou a holí a někdy je doprovází i Tobiáškův psík - tyto atributy zde chybí, je ale pravděpodobné, že anděl Rafael svíral v ruce hůl, jak to naznačuje jeho zaťatá levá pěst). Anděl Rafael zobrazen v nadživotní velikosti, v kontrapostu, figura světce i malého Tobiáška esovitě prohnuty. Rafaelovo roucho je bohatě zřasené, na hrudi svázané uzlem. Draperie je dynamicky ztvárněná. Malý Tobiášek se pevně tiskne ke svému ochránci a nechává se jím svorně vést. Dvojice andělů stojí na zvlněných mráčcích, symbolizujících nebe. Sokl je trojboký, členěný svislými volutami, po stranách reliéfně zdobený s vyobrazením sv. Floriána, sv. Jiří a sv. Václava. Kolem soklu obíhá nízké kamenné zábradlí a vytváří trojúhelník s okosenými rohy.