dům

Nárožní, patrový, zděný cihlový dům v severovýchodní části dašického náměstí. Dům stojí na půdorysu mělkého písmene L, jižním průčelím zcela vlevo probíhá pod celým domem asi 3 metry široký a 3 metry vysoký průjezd. Je součástí řadové zástavby, jak na náměstí, tak v ulici ke kostelu. Sokl je opukový a omítaný, omítky jsou hladké, vápenné, bez výrazné barevnosti. Dům má omítky svisle a vodorovně členěné do pásů (ve svislých pásech jsou jednotlivé osy). Dům je patrový, přičemž pod střechou je v celé ploše domu nízké polopatro. Podstřešní římsa je bohatě profilovaná, barevně neodlišená. Okna jsou dvojdílná, členěná do šesti tabulek. Jižní průčelí (do náměstí): Přízemí je 6osé, zprava 1., 4. a 6. osa vchodová, v 1. a 4. ose novodobé dveře zasazené do půlkruhových kamenných portálků (dveře provedené coby nápodoba původních - v horní části paprsčité členění), portálky jsou pískovcové se zbytky kovových závěsů na původní dveře. V 6. ose jsou dvojkřídlá vrata, která mají v horní části paprsčité členění, a v pravé dolní půlce malou branku. Vrata jsou opět v zaklenutém kamenném portálu. 1. patro a polopatro jsou 8osé, okna jsou v 1. p. šestitabulková, v polopatře vodorovně dvojtabulková. Východní uliční průčelí: přízemí 3osé, zprava v 1. ose novodobé, nevkusné trojdílné okno, ve 3. ose výloha. 1. patro a polopatro 4osé, okna dtto s jižním průčelím. Severní a západní průčelí: Společné s vedlejšími domy. Střecha: Sedlová, krytá pálenými taškami, 2 cihlové, neomítané komíny s římsičkami.