vila

Průčelí vily je trojosé. Stěny zdobí horizontální prvky, které potlačují výrazné pilastry a rizality zakončené štítem, posunuté částečně mimo tělo stavby. Stěny fasády zdobí horizontální pásy. Nejníže je to plastický pruh v místě okenního parapetu, který tvoří horizontální kanelury. V místě okenního poutce obíhá průčelí pruh plastických čtverců, nad ním je pás tmavohnědé zvrásněné omítky, který je v místě, kde končí okna, ukončen již známým pásem horizontálních kanelur, ten se opakuje ještě jednou na fasádě v místě plastických parapetů malých okének (nad velkými okny). Tento způsob výzdoby obíhá celou vilu. Je rozrušován pouze rizality a pilastry. Pilastry mají jednoduchou výzdobu. Stojí na spodní plastické liště (pod ní je čtvercový útvar). Je zdoben prvky geometrickými - zubořez, dva čtverce, svislé přímky spadající z ženských vlasů plastické masky na pilastrech. Nad hlavami v místech plastické lišty se na pilastrech objevují tři plastické čtverce, nad nimi je to čtverec s hnědou zvrásněnou omítkou, orámován hladkými lištami s hladkou kulatou plochou uprostřed. Ve středním rizalitu jsou dveře, nad nimiž vchod kryje stříška, na kterou navazuje plastický pás, přerušený římsou a přecházející v podokenní plastickou římsu. Střešní okno je zakončeno segmentovým tvarem. Tento středový rizalit je rámován již výše popsanými pilastry, vytaženými výše než nárožní. Pilastry jsou zakončeny mohutnou plastickou římsou přesahující přes ně. Štít tvoří dvě křídla a výše vytažená část zakončená segmentem. Ve štítě je letopočet 1909. Každá z bočních částí je proražena oknem s plastickým spodním parapetem i se štukovou geometrickou ozdobou nad oknem přecházející v římsu a dále pak rámující i malé okénko. Z pravé strany je fasáda rozdělena do tří celků. Boční jsou stejné, plasticky vystupuje pouze před tělo stavby střední část, zakončená čtvrtobloukovým stupňovitým štítem. Boční část je proražena dvěma okny (jako na hlavní části), střední část pak jedním čtyřdílným oknem, nad nímž je trojdílně zakončeno nad poutcem segmentem. Ostatní pohledové strany jsou bílé, nezdobené. Štít na severním průčelí je po výšce trojdílný, oddělený římskami, ustupující patra jsou po bocích čtvrtkruhově zakončena, ve vrcholu půlkruhově. Plocha štítu pokryta secesním vegetabilním ornamentem, přerušeným lesenami štítu. V průčelí má štít menší, se čtvrtkruhovými bočními křídly a převýšenou obdélnou střední částí s půlkruhovým ukončením ve vrcholu.