městský dům

Jedná se o rohový dvoupodlažní, částečně podsklepený obytný dům na půdoryse ve tvaru "L". Budova je zastřešena kombinací dvou sedlových střech s krytinou z betonových tašek. Hlavní severovýchodní fasáda obrácená do ulice Úzká je pětiosá. Okna jsou dřevěná, okenní křídla vyřezávaná, dělená do tvaru latinského kříže. Fasáda objektu je z režného zdiva a tedy neomítaná. Z tohoto materiálu jsou také prvky, které tvoří profilaci fasády. Fasáda objektu je členěna patrovou římsou tvořenou ozuby a horizontálně profilovanou korunní římsou. Ve třetí ose je prolomen vstup osazený dřevěnými dvoukřídlými výplňovými dveřmi s nadsvětlíkem. Pod okenními parapety se nachází ozubené pásy v šířce oken. Roh domu je zkosený a v jeho vrcholu je mělká nika s plastikou Panny Marie. Zkosené nároží s nikou je ukončeno atikou ve tvaru stříšky. Pod nikou se nachází v 2. NP zaslepené okno. Boční severozápadní fasáda do ul. Na Valech je tříosá, se zaslepenou první osou (odleva). Fasáda ve dvoře je neomítaná a bez profilace. Jihozápadní fasádu ve dvoře tvoří jedna osa jednoduše ztvárněných oken stejného rozměru jako okna na hlavní fasádě. V 2. NP se na fasádě ve dvoře nacházejí dvě malá, obdélná a těsně u sebe situovaná okna. Jihovýchodní fasáda do dvora je dvouosá a také bez profilace.