rodinný dům

Volně stojící dvoupodlažní zděný dům s podsklepením a půdními bytovými jednotkami, spojený druhou polovinou své boční – jihozápadní fasády (viz ulice Tyršova) se sousedním objektem. Zdivo cihlové, omítané břízolitovou omítkou (po parapetní římsu zvýšeného I. NP omítka hrubozrnná); barevnost žlutá. Dispozice objektu obdélná s průčelním rizalitem (viz ulice Dr. Beneše) a mírným pravoúhlým rizalitovým odsazením v zadní části objektu. Střecha valbová s lomením, spojená se štítovými mansardami na průčelní a zadní straně objektu; krytina novodobá – bonnský šindel. Součástí střechy sedm komínů, světlíky a pět obdélných vikýřů. Fasády osově souměrné, členěné římsami. V ose průčelního rizalitu profilovaný vysoký pás s půlkruhovým zakončením ve zvýšeném II. NP, vyhotovený v hladké omítce světle žluté barvy. V jeho přízemí hlavní vstup se třemi schody, ve zvýšeném I. NP čtvercová parapetní výplň s geometrickým štukovým dekorem a dvojkřídlé obdélné kaslíkové okno, jehož půlkruhový světlík s barevnou vitráží je oddělen patrovou římsou. Okna celého objektu zpravidla obdélná vyklápěcí s vloženými horizontálními příčkami. Ve zvýšeném I. NP v krajních osách průčelí a bočních fasádách okna umístěna v půlkruhovém dekorativním oblouku. V průčelí jsou okna sdružená, v suterénu devět malých pravoúhlých okenních otvorů s křížovou výplní (vlevo dvě obdélná okénka krytá železnou mříží s dekorem). Boční – severovýchodní fasáda dvouosá se sdruženými podvojnými okny; v suterénu vlevo 2 malá obdélná okénka, vpravo v místě patrové římsy střešní garážová přístavba. Zadní – jihovýchodní fasáda sedmiosá, v suterénu sedm pravoúhlých okenních otvorů a několikastupňové schodiště vedlejšího vstupu do PP. Ve středních osách zvýšeného I. NP dvě obdélné suprafenestry s vertikálním štukovým členěním. Nad nimi parapetní římsa a dvě okna ve formě protáhlého půlkruhového oblouku pravoúhle členěného příčkami. Boční – jihovýchodní fasáda jednoosá.