socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na vysokém trojbokém soklu, umístěném na betonovém základu s předsazeným schodem. Trojboký sokl je zřejmě náznakem symboliky Nejsvětější Trojice. Dílo neznámého autora vytvořeno z dvou typů pískovce – podstavec z jemnozrnného, samotná socha pak z hrubozrnného. Patka sloupu je ve vrchu profilovaná a na ni navazuje dřík s konkávně prohnutými stranami. Na stěnách dříku jsou prázdná zrcadla se zdobně pojatými kratšími stranami – rohy jsou tvořeny odsazenými čtvrtkruhy, horní i dolní strana mají ve středu segment vzdutý směrem nahoru. Dřík je zakončen profilovanou římsou. Na soklu je též trojboký profilovaný soklový nástavec, na kterém je na plintu umístěna samotná socha. Postava sv. Jana Nepomuckého stojí v mírném kontrapostu s odlehčenou levou nohou. Světec v náruči drží krucifix, zapřený o předloktí levé ruky. Přes ramena má přehozenou almuci sepnutou pod krkem a u spodního okraje zdobenou střapci. Plášť mu sahá zhruba pod lokty. Pod almucí má rochetu, jehož svrchní část mu sahá ke kolenům, kde je zakončeno ozdobným lemem. Spodní šat – klerika - mu spadá až k nohám a vyčnívají zpod ní špičky obuvi. Na hlavě má biret. Kolem hlavy má svatozář s pěti šesticípými hvězdami. Z pod pokrývky hlavy mu vyčnívají krátké zvlněné vlasy, obličej mu lemuje plnovous. V tváři má klidný výraz a hledí lehce směrem dolů.