kaple

Zděná obdélná stavba s půlkruhovým závěrem, završená sedlovou, nad závěrem půlkuželově ukončenou střechou, krytou pálenými taškami. Po obvodu stavby obíhá profilovaná korunní římsa, která na průčelí přechází ve vysoké římsové kladí. Nároží průčelí kaple jsou zdůrazněna pilastry. Trojúhelný štít odděluje podlomenice, rovněž krytá pálenými taškami. Ve štítě nika v profilovaném orámování ukončená lomeným záklenkem. Vstupní dveře jednokřídlé dřevěné rámové, s římsovým nástavcem zdobeným zubořezem. Na spodních výplních dveří oddělených římsou dekorativní prvky (hráněné čtyřlisty), v horních dvou třetinách půlkruhově ukončený průhled chráněný mříží. Plochu kolem průhledu vymezuje široká profilovaná zalamovaná lišta. Střed horní linie lišty přetíná konzolka s akantem a rozetou.