venkovský dům

Jde o samostatně stojící přízemní dům na obdélném půdoryse se sedlovou střechou, který stojí na kraji MPZ Vizovice. Domek je roubený, omítaný, na kamenné podezdívce, s dochovanou původní dispozicí o dvou místnostech. Vstupní dveře jsou situovány ze dvora, uprostřed podélného průčelí, do síňky, vydlážděné kameny, z níž jsou přístupné obě místnosti. Přední místnost má do štítové stěny orientována dvě obdélná okna, do dvora pak okno třetí. Na zadní místnost navazuje dřevěná kůlna. dům je bez sociálního zařízení, sedlová střecha je krytá betonovými tvarovkami. Uvnitř jsou pod linoleem dochované dřevěné podlahy, jsou však degradovány. Na vnější omítce je jasně patrná stříkaná struktura a zdobná vlnka u podbití. Dochované jsou i trámové stropy se záklopem.