sloup se sochou Panny Marie

Sloup je umístěn na východním okraji města v Sokolské ulici. Objekt se skládá z hranolového podstavce zakončeného profilovanou římsou, na které stojí patka a dřík s mírnou entasí kruhového průřezu. Hlavice sloupu je tvořená volutovým iónským řádem. Trachelium pod hlavicí je od dříku odděleno prstencem a zdobeno kanelurou. Na stylizované iónské hlavici je položen kvádrový podstavec, na němž stojí socha Panny Marie v dlouhém zřaseném rouchu s Ježíškem v náručí. Madona Ježíška drží oběma rukama, je znázorněna jako korunovaná královna nebes s dlouhými vlasy splývajícími z pod diadému na hlavě. Hlavou hledí vpřed. Malý Ježíš sedí v náručí matky prostovlasí s rukama v klíně rovněž s pohledem upřeným před sebe. Oděn je do zřaseného šatu. Celé dílo je z pískovce. Východní část sloupu je mad podstavcem zpevněna kovovou sponou. Čelní jižní strana podstavce má v horní části obdélnou prohlubeň se zaoblenými rohy, která nesla nápisovou desku.