krucifix

Pískovcový kříž na vysokém soklu. Nízká základna obdélného půdorysu nese sokl tvořený základnou s ujímanou profilací v horní části. Sokl je ze všech stran zdobený rytým rámem s ujmutými rohy a zakončen profilovanou římsou. Na základně kovová úchytka a z pravé strany v rytém rámy letopočet 1845. Na římsovou desku soklu dosedá vysoký pylon s patkou a rímsovou hlavicí. Dřík pylonu je zdoben rytým rámem, na užších stranách konkávně vydutým. Na pylonu profilovaný plintus čtvercového půdorysu nesoucí kříž. Kříž s korpusem je na koncích ramen zdobem plastickým osmiplátkovým květem. Ukřižovaný má téměř vodorovně rozepjaté ruce, hlavu skloněnou k pravému rameni, rozevlátá bederní rouška odhaluje levý bok. Nápisová tabulka nad hlavou se zkratkou IN RI.